fbpx

Kiekvienas laukiame, kada pagaliau galėsime įkelti koją į naujus namus, rankose laikyti raktą nuo savo ilgai siekto tikslo. Tačiau iki šio etapo reikia pereiti ne tik per patį statybų procesą, bet ir kitą – dokumentacijos tvarkymą, įvairius vertinimus bei kitus svarbius aspektus, kurie garantuoja, kad namas, kuriame gyvenate, atitinka visus reikalavimus, yra saugus Jums bei aplinkiniams. Galiausiai, jis buvo pastatytas pagal numatytą biudžetą bei numatytu laiku.

Visa tai daryti galite patikėti skirtingiems asmenims: architektams projektuotojams, rangovams, statybos vadovams ir kt. Dalis žmonių renkasi būtent šitą kelią, o kai ką galvoja galintys atlikti patys. Tačiau mes vienareikšmiškai rekomenduojame visus šiuos reikalus patikėti vienoms rankoms: tai leis sutaupyti labai daug laiko, finansų ir… nervų.

 

Kas yra statybos valdymas?

Būtent statybos objekto užbaigimas laiku, neviršijant nustatyto biudžeto ir taip, kad atitiktų visus reikalavimus yra statybos valdymo tikslas. Statybos valdymas – tai statybos procesų planavimas, veiklų organizavimas, vadovavimas visiems statybos procesų dalyviams ir kontrolė, užtikrinanti, kad veikla būtų vykdoma pagal planą.

Statybos valdymą sudaro:

  • projekto ekonominis pagrindimas;
  • techninės užduoties parengimas;
  • projektavimo organizavimas ir koordinavimas;
  • statybos leidimų gavimas;
  • inžinerinis konsultavimas projektavimo metu, projekto vertinimas;
  • statybos projekto inžinerinis, ekonominis ir juridinis konsultavimas;
  • sąmatų analizė ir įvertinimas;
  • rangovų projekto įgyvendinimui parinkimas ir valdymas;
  • užsakovo interesų atstovavimas projekto metu;
  • pastato statyba ir pridavimas eksploatacijai;
  • garantinio laikotarpio garantijų valdymas.

 

Kodėl pasitikėti viena organizacija?

Visą statybų proceso valdymą sutelkti vienose rankose, pirmiausia, naudinga dėl gilesnio konkretaus objekto įsigilinimo: žingsnis po žingsnio įgyvendindamas visus statybos proceso etapus projekto vadovas sukaupia daugiau svarbios informacijos, gali greičiau priimti svarbius sprendimus arba rasti atsakymus į kylančius klausimus.

Taip pat tai dažniausiai užtikrina, kad projektas bus įgyvendintas neviršijant numatyto biudžeto. Pirmiausia dėl to, kad biudžetą planavo ir toliau veiksmus sekdamas jį įgyvendino vienas ir tas pats asmuo arba organizacija. Mėtantis tarp skirtingų vadovų kažkuriuo statybos proceso etapu galima „pasiklysti“ nuo konkretaus etapo biudžeto dalies. Tada kyla grėsme, kad biudžetą viršys ir kitas ir dar kitas etapai. Galiausiai. Tai prives prie to, kad galutinis projektas bus viršijęs pradžioje suplanuotą biudžetą. O tai jau blogas statybos valdymo pavyzdys.

Galiausiai, nereikia neįvertinti ir Jūsų laiko bei streso. Ką jau bekalbėti, kiek abiejų turėtumėte paaukoti, jei nuspręstumėte patys tvarkyti tam tikrus dokumentus, pavyzdžiui, gauti statybos leidimus: pirmą kartą su tuo susidūrusiems, neturintiems patirties šis procesas tikrai gali būti sudėtingas. Jums reikės labai daug domėtis, vaikščioti po skirtingas institucijas. Todėl pagalvokite, ar tikrai verta tam ryžtis?

Tačiau daug Jūsų laiko išeikvotų ir nuolatinė skirtingų asmenų ar organizacijų paieška, detalių aiškinimasis ir kt. Juk ne paslaptis, kad komunikacija dažnai sudaro net 60 proc. viso bendradarbiavimo laiko. O bėgantis laikas, spaudžiantys terminai ir begalinis noras greičiau kraustytis į naujus namus tikrai suėda daug nervų ir sukelia nemažai streso. Rekomenduojame viso to išvengti.

Geriausias būdas išvengti nereikalingo streso, projektą, atitinkantį visus reikalavimus ir neviršijantį numatyto biudžeto, įgyvendinti laiku. Todėl statybos valdymą:

  • organizavimą, kurio metu yra formuluojami tikslai ir nustatoma jų įgyvendinimui tinkama veiksmų eiga,
  • organizavimą, leidžiantį pasiekti planavimo proceso metu iškeltus tikslus,
  • vadovavimą visiems statybos proceso dalyviams, kad užduotys būtų atliktos laiku,
  • kontrolę, užtikrinančią, kad veikla būtų vykdoma pagal planą,

rekomenduojame sutelkti vienose rankose. Mes, Kedro namai, galime būti Jūsų statybos vadovu.